BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Catherine en William snuffelen op Poolse markt

De Britse prins William en zijn vrouw Catherine hebben dinsdagmiddag kunnen smullen van Poolse lekkernijen. Het paar bracht tijdens hun reis door Polen een bezoek aan een lokale markt in het centrum van Gdansk.

William en Catherine maakten een rondje langs de verschillende kraampjes en leerden zo meer over de lokale gebruiken. Zo kregen ze uitleg over het verwerken van amber, oftewel barnsteen. Gdansk staat bekend om de steen, die veel wordt gebruikt voor sieraden. Tijdens hun bezoek aan de stad kreeg William van amber gemaakte manchetknopen, voor Catherine was er een ketting met de steen.

Ook ontkwamen de Britse gasten er niet aan een paar lokale specialiteiten te proeven. Zo nipten de prins en zijn vrouw van Goldwasser, een zoete kruidenlikeur met 40 procent alcohol en goudvlokjes, en kregen ze “heerlijke” pierogi voorgeschoteld. Terwijl William en Catherine over het marktplein liepen, werd traditionele Poolse muziek gespeeld.

Op het marktplein van Gdansk stonden honderden Polen te wachten op de hertog en hertogin van Cambridge.

Na de markt gingen William en Kate, die hun tweede dag in Polen begonnen met een bezoek aan een voormalig concentratiekamp, naar het Centrum voor Europese Solidariteit. Ze kregen een rondleiding door het museum en lieten een persoonlijke boodschap achter op de solidariteitsmuur van het centrum. In het museum troffen de prins en zijn vrouw oud-president en Nobelprijswinnaar Lech Walesa.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: