BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning en koningin juichen voor Leeuwinnen

Klappend en juichend vierden koning Willem-Alexander en koningin Máxima de overwinning van de Nederlandse voetbalvrouwen op het Europees Kampioenschap. In Utrecht wonnen de Leeuwinnen, zoals de bijnaam luidt van de Oranjevrouwen, met 1-0 van Noorwegen.

Shanice van de Sanden bezorgde de voetbalsters de verdiende zege met haar doelpunt in de 66e minuut. Met een oranje sjaaltje om de nek vierde het koningspaar de treffer.

Willem-Alexander en Máxima genoten zichtbaar van de wedstrijd en de goede sfeer in Galgenwaard, het stadion waar FC Utrecht de thuiswedstrijden afwerkt. In het stadion zaten 22.000 voetbalfans. Opvallend veel gezinnen bezochten de eerste wedstrijd van de Leeuwinnen. Máxima en Willem-Alexander hadden echter hun drie dochters thuisgelaten. Een paar jonge fans mochten met hem een selfie maken.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezochten na afloop van Nederland-Noorwegen de speelsters van het Nederlands elftal in de kleedkamer, Het koningspaar wilde de Leeuwinnen graag persoonlijk feliciteren met de 1-0 zege. De wedstrijd was het eerste duel van het EK dat dit jaar in ons land wordt gehouden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: