BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Mabel loopt met dochter tijdens Mandela Day

Prinses Mabel heeft dinsdagmiddag met haar dochter Zaria (11) in Kaapstad deelgenomen aan de 'Walk Together'-wandeling ter ere van de 99ste geboortedag van Nelson Mandela en het tienjarig bestaan van de door hem opgerichte groep van 'wijzen', The Elders.

De wandeling voerde van de Grote Parade voor het stadhuis van Kaapstad naar het conferentiecentrum, waar tal van activiteiten waren georganiseerd. Mabel kwam aan het woord tijdens een panel, waar ze sprak over de mede door The Elders geïnitieerde strijd tegen kindhuwelijken.

Prinses Mabel was de eerste algemeen directeur van The Elders, een functie die ze neerlegde na het ski-ongeluk van haar man prins Friso in 2012. Met haar jongste dochter wandelde Mabel met onder anderen de Britse ondernemer Richard Branson, de Ierse oud-president Mary Robinson, de Noorse oud-premier Gro Harlem Brundtland en Mandela's weduwe Graça Machel.

Tegenwoordig werkt Mabel voor 'Girls Not Brides', een organisatie die streeft naar het stoppen van kindhuwelijken. Bij The Elders is ze nog adviseur.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: