BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Kate onder de indruk van concentratiekamp

Het voormalig concentratiekamp Stutthof heeft diepe indruk gemaakt op prins William en zijn vrouw Catherine. De hertog en hertogin van Cambridge bezochten Stutthof dinsdag tijdens hun reis door Polen.

De wandeling door het voormalig concentratiekamp raakte William en Catherine "intens", schreven ze in het gastenboek. "Dit schokkende bezoek heeft ons herinnerd aan de verschrikkelijke moord op zes miljoen Joden, die uit heel Europa kwamen, en zijn gestorven in de gruwelijke Holocaust." Volgens het paar hebben we allemaal "de verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat we lessen leren en dat de verschrikkingen van het verleden nooit vergeten en nooit herhaald worden."

William en Catherine kregen een rondleiding door Stutthof, het eerste concentratiekamp dat de nazi’s tijdens de Tweede Wereldoorlog buiten Duitsland bouwden en waar 28.000 Joden stierven. Ze zagen kleding en persoonlijke eigendommen die de Joden bij aankomst in het kamp moesten inleveren. Ook bekeken ze de gaskamer.

De prins en zijn vrouw ontmoetten tevens overlevenden van het kamp. Voor enkele van hen was het de eerste keer sinds de oorlog dat ze terug waren in Stutthof.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: