BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William en Kate poseren voor Brandenburger Tor

Prins William en zijn echtgenote Catherine hebben woensdagochtend afscheid genomen van Polen. Op het vliegveld van Warschau stapte het paar met hun kinderen prins George en prinses Charlotte op een vliegtuig dat hen naar Berlijn bracht.

Bij aankomst op de luchthaven Berlijn-Tegel ontving de 2-jarige prinses Charlotte een klein boeketje bloemen.

De royals werden woensdagmiddag ontvangen door bondskanselier Angela Merkel. Na het officiële welkom poseerde het stel voor het Berlijnse icoon de Brandenburger Tor, waar ze uitgebreid de tijd namen voor de massaal toegestroomde toeschouwers en fotografen.

Even verderop bezochten William en Kate het Holocaust Memorial Museum waar ze door de directeur werden rondgeleid, en spraken ze met een overlevende van de Holocaust. Daarna maakten ze op het plein voor het museum een wandeling tussen de 2711 betonnen blokken die de massale omvang van de Jodenvervolging verbeelden.

In Oost-Berlijn gingen de hertog en hertogin van Cambridge op bezoek bij de organisatie Strassenkinder, die kwetsbare jongeren ondersteunt. In de ambtswoning Slot Bellevue volgde een officiële ontmoeting met president Frank-Walter Steinmeier.

Bron: ANP