BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Sofia bevallen van tweede kindje

Prinses Sofia van Zweden is donderdag 31 augustus om 11:24 uur bevallen van een zoon. Sofia en prins Carl Philip hebben al een zoontje, prins Alexander (1).

In een persconferentie maakte prins Carl Philip donderdagmiddag bekend dat hij en zijn echtgenote Sofia ouders zijn geworden van een jongen. Het prinsje is gezond en weegt ruim 3400 gram is en 49 cm lang. Volgens papa Carl Philip is zijn pasgeboren zoontje 'perfect' en lijkt hij op zijn broertje Alexander. Carl Philip vertelde dat het een snelle bevalling was en dat hij de navelstreng heeft doorgeknipt.

Naam
De naam van het pasgeboren prinsje wordt pas maandag bekendgemaakt. Koning Carl Gustaf vertelt in een speciale raadsvergadering de titels van zijn nieuwe kleinkind. Normaal gesproken gebeurt dat al de dag na de geboorte. Ook vindt er maandag een dankdienst in de koninklijke kapel plaats.

Saluutschoten
Speciaal voor de geboorte van het prinsje worden donderdag om 18.00 uur 21 saluutschoten gebracht, onder meer van Skeppsholmen tegenover het koninklijk paleis. Maar ook in Konstanz, Härnösand, Karlskrona en Göteborg klinken saluutschoten.

Bron: ANP