BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning spreekt gedupeerden aardbevingen Groningen

Koning Willem-Alexander heeft donderdag gesproken met gedupeerden van de aardbevingen in Groningen. Op het universiteitsterrein Zernike sprak Willem-Alexander ook met vertegenwoordigers van de Economic Board Groningen (EBG), die banen wil realiseren en bedrijvigheid in het aardbevingsgebied wil stimuleren.

De EBG is onder meer betrokken bij de testhal voor aardbevingsbestendig bouwen op het universiteitsterrein. De aardbevingen in Groningen zijn het gevolg van de gaswinning.

De koning bracht al eerder bezoeken aan het aardbevingsgebied. Een jaar geleden was hij nog in Leermens, aldus de Rijksvoorlichtingsdienst. Eerder ging hij naar Dorkwerd, Middelstum en Uithuizermeeden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: