BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Beatrix opent cultuurcentrum Zinder

Prinses Beatrix opende donderdagmiddag het cultuurcentrum Zinder in Tiel. Cultuurcentrum Zinder huisvest de bibliotheek, het centrum voor de kunsten, een kunstuitleen en -expositie, het poppodium en het toeristisch informatiepunt.

Na de opening kreeg prinses Beatrix een rondleiding door het gebouw en bezocht zij onder andere een balletles, een repetitie van het jeugdorkest en het atelier waar leerlingen werken aan een kunstwerk. Ook nam ze de tijd om met kinderen en medewerkers van de diverse organisaties te praten.

Als centrum voor muziek, dans, theater, beeldende kunst, literatuur en informatie vormt Zinder een ontmoetings- en inspiratieplek voor inwoners, bezoekers en toeristen. Zinder is een uitwerking van het Masterplan Waalfront om de ligging van Tiel aan de rivier de Waal meer te benutten

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: