BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Bijzonder welkom voor koningspaar op universiteit Lissabon

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdagmorgen een bijzonder welkom gekregen van de studenten van de universiteit van Lissabon. Bij aankomst werden ze traditioneel begroet door een 'tuna', een groep musicerende en zingende studenten.

"Welkom in Portugal, geniet van de zon", zei de leider van het gezelschap. "Jammer dat Nederland niet bij het WK voetbal is, maar nu kunt u Portugal steunen", voegde hij eraan toe. "Dat zullen we doen", antwoordde Willem-Alexander. Portugal plaatste zich dinsdagavond door een 2-0 zege op Zwitserland voor het kampioenschap volgend jaar in Rusland.

Met andere studenten had het koningspaar vervolgens wat gesprekjes over de Europese Unie, veiligheid en migratie.

Fotomoment
Na de lunch met de handelsdelegatie poseerde het koningspaar voor een fotomoment aan de Taag in Lissabon.

De tweede dag van het staatsbezoek startte met een bezoek aan het Champalimaud Centre for the Unknow in de Portugese hoofdstad. Het instituut heeft laboratoria voor hoogwaardig biomedisch onderzoek en een geavanceerde kliniek voor de behandeling van kankerpatiënten.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: