BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koningspaar wandelt door bruisende wijk Mouraria

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagmiddag de wijk Mouraria bezocht. Een wijk met veel uitdagingen en een zeer gevarieerde bevolking met 92 verschillende nationaliteiten onder wie ook Nederlandse studenten.

Eerder die middag maakte het koningspaar een korte wandeling naar een gereedstaande tram, om net als andere bezoekers van de stad indrukken op te doen in een karakteristieke 'eléctrico'.

Die antieke trammetjes zijn door de jaren heen een symbool geworden van Lissabon. Ze zijn geliefd bij de toeristen, maar vervullen ook voor de inwoners van de heuvelachtige Portugese hoofdstad nog dagelijks een belangrijke rol in het woon-werkverkeer.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: