BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Haakon en Mette-Marit organiseren diner voor goed doel

Kroonprins Haakon van Noorwegen en zijn vrouw Mette-Marit houden op 23 november hun traditionele Gjestebud, een feestelijk diner voor het goede doel waarvoor het paar diverse gasten uitnodigt. Voor het eerst wordt het diner niet op Skaugum, de officiële residentie van het kroonprinselijk paar, gehouden.

De stad Tromsø zal Haakon en Mette-Marit dit jaar onderdak bieden. Het diner is voor ondernemers van de stad, maar ook mensen die vrijwilligerswerk doen en ambtenaren worden uitgenodigd.

Haakon en Mette-Marit hielden hun gjestebud voor het eerst in 2004 naar aanleiding van een tv-actie. Met het diner wilde het kroonprinselijk paar zoveel mogelijk geld inzamelen om de geestelijke en sociale nood in Noorwegen het hoofd te kunnen bieden. Het diner werd zo’n succes dat de royals er een jaarlijks terugkerend evenement van hebben gemaakt.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: