BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koningspaar ontmoet slachtoffer aanslag Zaventem

Het Belgische koningspaar had vrijdag vlak voor vertrek uit India nog een korte ontmoeting met de Indiase stewardess Nidhi Chaphekar die vorig jaar tijdens de aanslagen in Brussel zwaargewond raakte. Dat meldt Het Nieuwsblad. Het hof hield de ontmoeting aan het einde van het staatsbezoek stil.

De Indiase lag na de aanslag op vliegveld Zaventem 22 dagen in een kunstmatige coma in het ziekenhuis en moest acht operaties ondergaan. Een foto van haar enkele seconden na de terreurdaad ging de hele wereld over en zo werd zij een van de gezichten van de aanslag.

Koning Filip en koningin Mathilde bezochten de stewardess vorig jaar al in het ziekenhuis, maar Chaphekar was toen niet bij bewustzijn. Eerder dit jaar werd ze samen met haar man op uitnodiging van het Belgische koningspaar ontvangen in het paleis in Brussel.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: