BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
Royal Run '18

Kroonprins Frederik daagt Denen uit voor Royal Run

Elke royal die vijftig wordt, viert het op zijn eigen manier. Koning Willem-Alexander hield een zeskamp op de Maasvlakte. De Deense kroonprins Frederik trekt zijn hardloopschoenen aan en gaat rennen.

Enkele dagen voor zijn vijftigste verjaardag organiseert Frederik een uniek hardloopevenement in de vijf grootste steden van Denemarken. De sportieve prins nodigt via een videoboodschap iedereen uit om mee te doen aan deze Royal Run op 21 mei 2018.

De Denen die het sportieve feest willen meevieren kunnen zich vanaf woensdag 1 november aanmelden. De Royal Run is zowel voor ervaren lopers als voor degenen die de sportschoenen voor het eerst aantrekken. De deelnemers kunnen namelijk kiezen of ze een mijl (1,6 km) of 10 kilometer willen hardlopen.

Kroonprins Frederik laat zich uiteraard ook zelf van zijn sportieve kant zien. Hij start zijn Royal Run-dag in Aalborg om vervolgens in Aarhus, Esbjerg en Odense een mijl te lopen. In de Deense hoofdstad Kopenhagen sluit hij zijn feestje af met de 10 kilometer run.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: