BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry deelt hiv-zelftests uit in Londen

Prins Harry heeft woensdag hiv-thuistesten uitgedeeld in Londen. De 33-jarige prins was bij een pop-up testcentrum in de wijk Hackney om het startschot te geven voor de Britse nationale week waarin aandacht wordt gevraagd voor het testen op hiv.

De shop maakt onderdeel uit van de Terrence Higgins Trust, een welzijnsorganisatie die te vergelijken is met de Nederlandse Rutgers Stichting. Het testcentrum wordt volledig gerund door vrijwilligers. De prins sprak met enkele van hen en liet zich verder informeren over hoe de thuistesten werken.

Harry heeft zich al eerder opgeworpen als pleitbezorger voor het testen op hiv. Eerder deed hij zelf zo’n test, samen met zangeres Rihanna.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: