BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins William in actie tegen cyberpesten

Prins William heeft een actieplan gelanceerd om cyberpesten tegen te gaan. Dat staat te lezen op de site van het Britse koninklijk huis. De campagne is bedoeld voor kinderen van elf tot zestien jaar.

“Het internet heeft de weg naar de wereld geopend en biedt jonge mensen kansen waarvan hun ouders alleen maar konden dromen”, staat in een verklaring. “Maar het biedt ook onbeperkte mogelijkheden om iemand te pesten.” Volgens de prins moet over dat nare aspect van internet niet te lichtzinnig worden gedaan.

Cyberpesten is volgens William een ernstige bedreiging voor een gelukkige en gezonde kindertijd. “Het kan in heel ernstige gevallen zelfs levensbedreigend zijn.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: