BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Wie is Meghan Markle?

Maandag werd bekend gemaakt dat prins Harry in het voorjaar van 2018 zal gaan trouwen met Meghan Markle. Wat weten we over Meghan?

Rachel Meghan Markle werd op 4 augustus 1981 geboren in de Californische metropool Los Angeles. Ze is de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed.

Katholieke meisjesschool

Meghan zat op de katholieke meisjesschool Immaculate Heart High School in Los Angeles. Een oud-klasgenoot vertelde aan het magazine People: ‘Meghan was echt heel charismatisch en gedreven. Je zag toen al dat zij iets groots wilde doen met haar leven.’  

Model en actrice

Markle bezocht de Northwestern University in de staat Illinois. Ze studeerde er podiumkunsten en internationale betrekkingen. Aansluitend werkte ze enige tijd op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires.

Hey honey! Come follow my adventures on @_thetig ✨ It's fun, I promise. Happy weekend! xx MM #TheTig

Een bericht gedeeld door Meghan Markle (@meghanmarkle) op

De omschakeling naar het acteren volgde in 2002, toen ze debuteerde met een gastrol in de bekende televisieserie General Hospital. In de jaren daarna speelde Markle rollen in series en films als Century City, Love Inc., The War at Home, 90210, Knight Rider, A Lot Like Love en Remember Me. Wanneer ze als actrice geen werk had, verdiende ze haar geld met modellenwerk. Meghan raakte in 2011 bekend bij het grote kijkerspubliek toen ze een rol kreeg in de populaire advocatenserie Suits.

Vrouwenrechten

Meghan is ambassadrice bij de Verenigde Naties voor gelijke rechten voor vrouwen. Een rol die goed past bij het worden van een royal! Meghan bezocht voor de VN onder andere een vluchtelingenkamp in Ghana.

Brief aan Hillary Clinton

Als jong meisje maakte Meghan zich al zorgen over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Nadat twee jongens uit haar klas hadden gezegd dat vrouwen in de keuken horen te staan schreef de 11-jarige Meghan een brief aan toenmalig First Lady Hillary Clinton. En met succes! In een toespraak in 2015 vertelt Meghan hierover:  

Honden

Meghan heeft twee honden die zij heeft geadopteerd uit een asiel. Bogart is een kruising tussen een labrador en een herdershond en Guy is een beagle. Haar twee honden verhuizen met Meghan mee naar Londen.

Bath time. They're over the moon. Can you tell? #adoptdontshop

Een bericht gedeeld door Meghan Markle (@meghanmarkle) op

After a long day of shooting it's date night with my boys and @lindsayjillroth #homesweethome #bogart&guy #adoptdontshop

Een bericht gedeeld door Meghan Markle (@meghanmarkle) op

Een scheiding

In 2004 kreeg Meghan een relatie met filmproducent Trevor Engelson. Het stel trouwde in 2011 op Jamaica. Twee jaar later is Meghan van Trevor gescheiden.

Een boze prins Harry

Meghan en Harry zouden elkaar in de zomer van 2016 hebben ontmoet. Vorig jaar november bevestigde Kensington Palace de relatie tussen Harry en Meghan. Prins Harry vroeg in een krachtig statement de pers om zijn vriendin met rust te laten. De actrice werd het slachtoffer van 'seksisme en racisme'. "Daarmee werd een lijn overschreden", zegt het hof.

"Prins Harry maakt zich zorgen over mevrouw Markle's veiligheid en is diep teleurgesteld dat hij niet het vermogen had om haar te beschermen", zo stond in het bericht. "Dit is geen spelletje. Dit is haar leven en het zijne", aldus het paleis.

Interview

Vanaf dat moment traden de twee meer en meer openlijk naar buiten als stel. Meghan Markle gebruikte in september dit jaar het blad Vanity Fair om over zichzelf en Harry te vertellen. ,,We zijn gewoon twee mensen die verliefd en gelukkig zijn. We gingen stilletjes met elkaar om gedurende zes maanden totdat onze relatie nieuws werd."

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: