BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Constantijn is goed geaard in Den Haag

Nederland is volgens prins Constantijn niet ambitieus genoeg als het om start-ups gaat. Iets wat beter kan is het aantrekken en vasthouden van toptalent, zegt de prins in een interview in het AD.

Ook pleit de prins voor een modernisering in het onderwijs, vooral bij de lessen over technologie. "Ik merk dat er de afgelopen dertig jaar weinig is veranderd. Zo dateert het natuurkundeboek van mijn zoon nog van eind vorige eeuw. Zelfs de gulden staat er nog in."

De broer van koning Willem-Alexander is sinds 1 juli 2016 ambassadeur van StartupDelta; het Nederlandse overheidsprogramma voor start-ups. De prins bekende in het vraaggesprek met AD zelf geen 'early adopter' te zijn op technisch gebied. "Friso was het handigst, Willem-Alexander is een echte gadgetliefhebber, niet voor niets vliegt hij. Ik ben meer gefascineerd door de mogelijkheden van technologie.”

Ook vertelde de prins inmiddels goed geaard te zijn in Den Haag, waar hij zich met zijn gezin na een lang verblijf in Brussel vestigde. Vroeger was hij geen fan van de Hofstad, zo bekende Constantijn. "Maar ik ben van mening veranderd: de stad is internationaler en telt meer leuke restaurants. Den Haag is groen, kindvriendelijk en is zeer gevarieerd. Laurentien en ik hebben het enorm naar ons zin.”

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: