BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Laurent: mijn mensenrechten worden geschonden

De Belgische prins Laurent heeft weer van zich laten horen. Zijn advocaat waarschuwt in een brief aan premier Charles Michel dat de regering de mensenrechten van Laurent dreigt te schenden, zo bericht De Standaard.

De jongere broer van koning Filip bezocht afgelopen zomer zonder toestemming van de regering de Chinese ambassade. Als gevolg daarvan raakt Laurent waarschijnlijk een deel van zijn dotatie kwijt en mag hij niets meer op eigen houtje doen. In een zeven pagina's tellende brief verdedigt prins Laurent nu zichzelf.

Volgens de prins is de wet waarop de regering zich beroept in strijd met de grondwet en de rechten van de mens. Zo zou hij straks worden veroordeeld tot een "sociaal isolement" omdat hij steeds toestemming moet vragen als hij ergens heen wil.

Constructief

De advocaat waarschuwt dat België voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens veroordeeld kan worden. Prins Laurent zegt wel constructief naar een oplossing te willen zoeken waarin de wet kan worden toegepast zonder dat ze in strijd is met de fundamentele mensenrechten.

De regering wil tegenover Belga niet reageren op de brief. Het dossier wordt binnenkort voorgelegd aan de ministerraad.

Bron: ANP

 

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: