BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koningspaar bekijkt koraalrif Saba Bank

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vrijdag een duiktrip gemaakt op de Saba Bank. Dit is het grootste maritieme natuurgebied van het Koninkrijk en groter dan de Waddenzee. Het hof deelt op social media foto's en een video van de duiktrip.

Het koningspaar wilde de toestand van het koraalrif bekijken. Dat wordt namelijk van alle kanten bedreigd.

Ze hadden geluk. Het weer was fantastisch, de Caribische zee was kalm en het zicht onder water was 25 meter.

Met het maritieme uitstapje wilden Willem-Alexander en Máxima niet alleen het natuurbeheer onder de aandacht brengen, maar ook het sinds de orkanen Irma en Maria noodlijdende toerisme op Saba.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: