BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning verrast jongeren Haarlemse wijk

Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag buurtbewoners in Schalkwijk verrast met een onaangekondigd werkbezoek.

Op uitnodiging van de Haarlemse burgemeester Jos Wienen nam Willem-Alexander onder meer een kijkje bij wijkcentrum De Ringvaart. Daar sprak de koning onder anderen met vertegenwoordigers van Stichting Samen over de kracht, kwetsbaarheden en toekomst van Schalkwijk.

In wijkcentrum De Kleine Ringvaart toonden jongeren hun zelf ingerichte fitnessruimte en de Maakplaats, waar ze hun technische en ambachtelijke vaardigheden ontdekken. Zij leren er zagen, timmeren en materialen recyclen.

Tot slot ging de koning naar TripleThreaT, waar jongeren zich kunnen uitleven op hun passie. Basketbal en hiphop zijn belangrijke activiteiten, maar er is ook een platform voor jonge ondernemers, de TripleThreaT 2.0 Store in winkelcentrum Schalkwijk. Willem-Alexander sprak met enkele jonge deelnemers over het belang van TripleThreaT als ontmoetingsplek en woonde een sportactiviteit bij.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: