BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning en Máxima wensen Nederlandse Olympische sporters succes

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben alle vertrouwen in de Nederlandse deelnemers op de Olympische Winterspelen. Het koningspaar twitterde vrijdag uit Pyeongchang, waar ze de openingsceremonie in het Olympisch Stadion bijwoonden.

"Succes TeamNL! We hebben alle vertrouwen dat jullie er mooie en succesvolle #OS2018 van maken. Geniet van jullie deelname" – WA en Máxima

De Nederlandse sportploeg onder leiding van vlaggendrager Jan Smeekens betrad als vijfde land het Olympisch Stadion.

Koning Willem-Alexander blijft tot en met dinsdag in Zuid-Korea. De koningin vergezelt hem tot en met zondag. Zaterdag lunchen de koning, de koningin en premier Mark Rutte in het Olympisch Dorp met de Nederlandse sporters.

Buitenlandse royals
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren vrijdag niet de enige royals die ruim twee uur in de kou zaten voor de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen. Ook groothertog Henri van Luxemburg en prins Albert van Monaco woonden het evenement bij.

In de komende twee weken worden meer royals verwacht in Pyeongchang. Zo arriveert kroonprins Haakon van Noorwegen dinsdag voor een driedaags bezoek en zijn koning Carl Gustaf en koningin Sonja van Zweden van 17 tot 25 februari aanwezig. Zij wonen ook de sluitingsceremonie bij.

Voor kroonprins Frederik van Denemarken zit zijn verblijf er alweer op. Hij is nog voor de openingsceremonie halsoverkop naar huis gegaan omdat de gezondheidstoestand van zijn vader prins Henrik is verslechterd.

Bron: ANP