BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning na uitnodiging haakclub: 'Ik heb twee linkerhanden'

Verrassing! Onaangekondigd bezocht koning Willem-Alexander woensdag het dorp Everdingen. Hier kreeg hij een rondleiding door een kas en een supermarkt van de stichting Vitaal Dorp. Deze stichting zorgt dat voorzieningen in Everdingen kunnen blijven bestaan zodat de inwoners vitaal blijven.

In de koffiehoek ontmoette koning Willem-Alexander deelnemers van de haakclub, die daar elke woensdag bijeenkomen. De dames vroegen de koning of hij mee wilde doen.

Zuurkool

Vrijwilligers, mensen met een arbeidsbeperking en deelnemers aan re-integratieprojecten, helpen mee om onder andere de kas, de bibliotheek en het zorgpunt in Everdingen te laten draaien.  De koning ontmoette een aantal van de vrijwilligers die groente en fruit verbouwen, zuurkool maken en hout kloven. Aansluitend bezocht hij de winkel waar die producten worden verkocht.

Video - Koning spreek vrijwilliger Gijs

Samen Ouder van het Oranje Fonds

Stichting Vitaal Dorp is een van de vijfentwintig deelnemers aan het nieuwe Oranje Fonds-programma Samen Ouder. Dit programma stimuleert initiatieven die ouderen meer bij de samenleving willen betrekken.

Zaterdag ziet u in Blauw Bloed een uitgebreid verslag van dit verrassingsbezoek van koning Willem-Alexander!

Bron: RVD / ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: