BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
S.M. la Reina participa en una reunión sobre la situación de la violencia de género en España

Koningin Letizia praat over huiselijk geweld

De Spaanse koningin Letizia heeft woensdag een bijeenkomst bezocht waarop ze zich liet bijpraten over huiselijk geweld. De voormalige journaliste woonde samen met de minister van Volksgezondheid en gelijkheid een speciaal werkoverleg bij van diverse organisaties die zich bezighouden met het bestrijden hiervan.

Het overleg ging vooral over geweld tegen vrouwen en jongeren. Letizia besteedt met regelmaat aandacht aan gendergerelateerd geweld. Het onderwerp gaat de Spaanse koningin aan het hart. Misschien wilde ze met haar jas met tijgerprint wel laten zien dat ze zich vastbijt in de problematiek.

Op haar zwarte pantalon droeg Letizia een zwarte leren top met driekwart mouwen. De getailleerde top heeft zilverkleurige metalen studs rond de halslijn, op de manchetten en taille.

In de zomer bezocht koningin Letizia nog een centrale waar telefoontjes binnenkomen van slachtoffers van huiselijke agressie. De echtgenote van koning Felipe vindt dat het de taak van de maatschappij is om mensen die lijden onder dit geweld op te sporen en te helpen met alle beschikbare middelen.

Letizia organiseerde vier jaar geleden zelfs een internationale conferentie over het onderwerp.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: