BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock
Het Bruidsdiadeem | Blauw Bloed

Video: Het bruidsdiadeem van Máxima

Het is vrijdag precies zestien jaar geleden dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima elkaar het jawoord gaven; een onvergetelijk moment! Een mooie reden om vandaag nog even terug te blikken op hun huwelijksdag en in het bijzonder op Máxima's bruidsdiadeem.

Máxima straalde op haar trouwdag in een japon van het Italiaanse modehuis Valentino, inclusief een 5 meter lange kanten sluier. De schitterende tiara die ze droeg was gemaakt met de basis van Beatrix' inhuldigingstiara. Hoe bijzonder!

De parels op de tiara waren speciaal voor Máxima’s trouwdag vervangen door vijf diamanten sterren. Deze sterren zien we regelmatig terug. Benieuwd bij welke koninklijke gebeurtenis? Juwelenhistoricus Martijn Akkerman vertelt het je.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: