BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Japon van Kate bij BAFTA's spraakmakend

Prins William en zijn vrouw Catherine, de hertogin van Cambridge, zijn zondagavond bij de jaarlijkse uitreiking van de BAFTA’s, de Britse filmprijzen. Catherine is het gesprek van de avond omdat ze niet in het zwart is gekleed.

De hertogin heeft gekozen voor een donkergroene jurk. en dat terwijl bijna alle sterren in het zwart zijn gekleed om hun steun te betuigen aan de actrices die de #metoo-discussie hebben ontketend.

Politiek statement

De dresscode is voor Catherine een lastige zaak, meldt New York Daily News. Als lid van het koninklijk huis mag ze geen politiek getinte statements maken. Ook niet voor een, volgens velen, goede zaak als een statement tegen seksueel geweld.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: