BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Margrethe bekijkt bloemen voor overleden echtgenoot

Koningin Margrethe heeft woensdagmiddag de bloemen bij het hek van kasteel Fredensborg bekeken. Vele Denen hebben bloemen, kaarten en brieven bij het paleis gelegd voor de overleden prins Henrik. Dinsdagavond is de echtgenoot van de koningin op 83-jarige leeftijd overleden.

Dinsdag werd prins Henrik rond 13:00 uur vanuit het ziekenhuis naar kasteel Fredensborg overgeplaatst om te sterven. De uitvaart van prins Henrik van Denemarken vindt dinsdag 20 februari plaats in de Christiansborg Slotskirke in Kopenhagen. De prins wordt daarna gecremeerd.

De as zal worden verdeeld: de ene helft wordt over zee uitgestrooid, de andere helft komt in een urn in de privétuin van Fredensborg Slot ten noorden van Kopenhagen.

Afscheid
Komend weekeinde kunnen de Denen afscheid nemen van de prins in de Christiansborg Slotskirke. De uitvaart wordt geen staatsbegrafenis maar een kleine ceremonie met alleen familie en vrienden en een kleine afvaardiging van de pers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: