BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Frederik krijgt verjaardagsshow op televisie

De vijftigste verjaardag van kroonprins Frederik van Denemarken wordt in mei groots gevierd. Op 27 mei, een dag na zijn verjaardag, wordt in concerthal Royal Arena in Kopenhagen een feest gevierd. Het evenement wordt live op televisie uitgezonden, zo kondigt het hof maandag aan.

Het evenement wordt naast kroonprins Frederik door verschillende leden van de koninklijke familie bijgewoond. Op het verjaardagsfeest zijn in ieder geval optredens van de Deense zangeres Oh Land en de band Lukas Graham, bekend van de wereldwijde hit '7 Years'.

Royal Run

Enkele dagen voor zijn vijftigste verjaardag organiseert Frederik een uniek hardloopevenement in de vijf grootste steden van Denemarken. De kroonprins laat zich ook zelf van zijn sportieve kant zien. Hij start zijn Royal Run-dag in Aalborg en sluit zijn feestje af in Kopenhagen met de 10 kilometer run.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: