BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Koning Carl Gustaf maakt naam kleindochter bekend

Prinses Madeleine en haar man Chris O’Neill hebben hun tweede dochter de namen Adrienne Josephine Alice gegeven. Dat heeft koning Carl Gustaf van Zweden maandag bekendgemaakt.

De Zweedse koning maakte tevens bekend dat zijn pasgeboren kleindochter de titel hertogin van Blekinge heeft gekregen. Blekinge is een gebied in de uiterste zuidoosthoek van Zweden met honderden kleine eilandjes. Prinses Adrienne is het zevende kleinkind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia.

De naam Adrienne komt in de koninklijke familie traditioneel niet voor. Josephine wel: het is bijvoorbeeld de vierde naam van Madeleine. Alice komt van haar overgrootmoeder, Alice Sommerlath, de moeder van koningin Silvia.

Prinses Adrienne kwam in de nacht van donderdag op vrijdag om 00:41 uur ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd bij Stockholm. De baby woog bij de geboorte 3465 gram en is 50 cm lang.

Prinses Madeleine maakte zondag haar debuut op Instagram. Op de eerste foto die ze plaatste, staan haar drie kinderen: prinses Leonore (4), prins Nicolas (2) en hun pasgeboren zusje Adrienne.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: