BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Harry reikt vliegbrevetten uit

Prins Harry is vrijdag teruggekeerd naar het trainingscomplex van de Britse luchtmacht in Middle Wallop waar hij in 2010 zijn opleiding tot legerpiloot afrondde. De prins was daar om een groep van twaalf afgestudeerde piloten hun brevet uit te reiken.

De officiële ceremonie vond plaats in het naastgelegen Museum of Army Flying. Na afloop ging het gezelschap naar buiten waar de groep voor een Apache-helikopter poseerde. Daarna mengde prins Harry zich tussen de vrienden en familie van de kersverse piloten.

Acht jaar geleden was het Harry's vader prins Charles die de brevetten uitreikte. Harry is tegenwoordig niet meer in dienst van het leger. In 2015 nam hij na tien jaar afscheid. Hij diende onder meer als Apache-gezagvoerder op missie in Afghanistan.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: