BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prins Jaime na de zomer weg uit Vaticaan

Prins Jaime de Bourbon de Parme vertrekt als Nederlands ambassadeur bij paus Franciscus. Een nieuwe baan voor de 45-jarige Jaime is nog niet bekendgemaakt.

De zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander begon in oktober 2014 zijn werkzaamheden in Rome. Hij was erbij toen de koning vorig jaar als eerste Nederlands staatshoofd in de geschiedenis bij de paus op staatsbezoek kwam. Eerder was het koninklijk gezin al op privé-audiëntie geweest bij de kerkvorst.

Het Vaticaan was de eerste ambassadeurspost voor prins Jaime, die eerder bij Buitenlandse Zaken onder meer speciaal vertegenwoordiger natuurlijke hulpbronnen was. Ook was hij werkzaam in onder meer Irak en Afghanistan. Prins Jaime is getrouwd en heeft twee dochters, Zita (4) en Gloria (1).

Opvolgster

De ministerraad heeft donderdag op voorstel van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken ingestemd met de aanstelling van Caroline Weijers als nieuwe vertegenwoordiger bij de Heilige Stoel, zoals de diplomatieke post officieel heet. Het Vaticaan moet de benoeming nog wel goedkeuren.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: