BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Adrienne wordt op bijzondere datum gedoopt

Prinses Adrienne, het pasgeboren dochtertje van prinses Madeleine en Chris O'Neill, wordt vrijdag 8 juni gedoopt in de kapel van paleis Drottningholm. Dit heeft het Zweedse hof dinsdag aangekondigd.

Adrienne wordt op een bijzondere datum gedoopt, op de trouwdag van haar ouders. Prinses Madeleine gaf op 8 juni 2013 haar jawoord aan Chris. Exact een jaar later werd Adriennes zus Leonore, het oudste kind van Madeleine, gedoopt. Via Instagram deelde de prinses een foto van de liturgie van Leonores doopdienst, met daarbij de tekst: "Hetzelfde, maar toch anders."

Same same but different! Christening for Adrienne 8th of June 2018!

Een bericht gedeeld door Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) op

Traditionele doopjurk

De doopplechtigheid wordt geleid door de lutherse aartsbisschop Antje Jackelén, die de afgelopen jaren al meer koninklijke baby's doopte. Ook Adrienne wordt voor de gelegenheid in de traditionele doopjurk van de Zweedse koninklijke familie gehesen. Het kledingstuk werd in 1906 voor het eerst gebruikt voor de doop van prins Gustaf Adolf, de vader van de huidige Zweedse koning. Koning Carl Gustaf, zijn kinderen en kleinkinderen droegen de jurk ook bij hun doop.

Adrienne wordt gedoopt met water afkomstig van een bron op het eiland Öland. Dat is een traditie die Carl Gustaf is begonnen. Voorheen werd water gebruikt uit de rivier Jordaan. Na afloop van de plechtigheid is er een receptie voor genodigden en een privélunch.

Prinses Adrienne Josephine Alice kwam op 9 maart ter wereld in het ziekenhuis van Danderyd, bij Stockholm. Ook haar broer prins Nicolas (2) is daar geboren, Leonore zag het levenslicht in New York. Adrienne is het zevende kleinkind van koning Carl Gustaf en koningin Silvia en tiende in lijn van troonopvolging.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: