BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Prinses Elisabeth (16) gaat studeren in Wales

De Belgische prinses Elisabeth gaat koning Willem-Alexander achterna. De oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde gaat studeren aan het UWC Atlantic College in Wales, dezelfde school waar Willem-Alexander in de jaren tachtig studeerde.

Elisabeth is geslaagd voor de toelatingsproeven, zo heeft het Belgische hof maandag bekendgemaakt. In de zomer begint ze met haar opleiding. Einddoel is het behalen van het Internationale Baccalauréat in 2020. De zestienjarige Elisabeth, eerste in lijn van troonopvolging, zit momenteel nog op school in Brussel, op het Sint-Jan Berchmanscollege.

Koning Willem-Alexander ging van 1983 tot 1985 naar het Atlantic College. Tegenwoordig is hij beschermheer van de school.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: