BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koningin Máxima geeft geldtips aan kinderen

Koningin Máxima heeft maandagochtend het startsein gegeven voor de achtste editie van de Week van het geld. In de Koninklijke Schouwburg verrichtte ze samen met minister Arie Slob (Onderwijs) en leerlingen van basisschool De Fontein uit Den Haag de openingshandeling. Voorafgaand aan de opening gaf koningin Máxima op het podium een tip aan de kinderen in de zaal.

Na de officiële opening sprak koningin Máxima met betrokkenen over financiële educatie en ondernemerschap.

Tijdens de Week van het geld, van 12 tot en met 16 maart, leren scholieren om te gaan met geld. Op basisscholen in heel Nederland is er aandacht voor geldzaken, levensonderhoud en ondernemerschap. Er worden onder meer zo'n 5000 gastlessen en workshops gegeven door medewerkers van banken en verzekeraars over financiële zelfstandigheid.

Koningin Máxima is erevoorzitter van platform Wijzer in geldzaken, de initiatiefnemer van het evenement. In deze functie vraagt zij aandacht voor financiële educatie en verstandig omgaan met geld.

Power of Partnerships

Na haar bezoek aan Den Haag reist Máxima af naar Amsterdam. In het Koninklijk Instituut voor de Tropen houdt ze maandagmiddag een toespraak bij het symposium Power of Partnerships. Het internationale symposium richt zich op de kwaliteit en toegankelijkheid van financiële producten en diensten voor vrouwelijke ondernemers.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: