BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Máxima geeft jongeren steuntje in de rug

Koningin Máxima heeft vrijdagochtend in Doorn de startbijeenkomst bijgewoond van het Oranje Fonds-programma Meer Kansen voor Jongeren.

Tijdens haar onaangekondigde werkbezoek luisterde Máxima mee bij een aantal rondetafelgesprekken. Via het programma Meer Kansen voor Jongeren ondersteunt het Oranje Fonds gedurende drie jaar projecten die zich inzetten voor jongeren in een kwetsbare positie. Voorbeelden daarvan zijn initiatieven op het gebied van huiswerkbegeleiding, sport als middel en loopbaanoriëntatie.

De projecten moeten er niet alleen voor zorgen dat de jongeren een diploma behalen, maar helpen hen ook bij bijvoorbeeld het oplossen van problemen in de thuissituatie, schuldproblematiek en het ontwikkelen van sociale vaardigheden. "Aandacht en liefde, de deur altijd openhouden", was een van de succesformules zo leerde de koningin.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Daarom steunt het jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

Bron: RVD

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: