BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Elizabeth betuigt medeleven na busongeluk ijshockeyteam

Koningin Elizabeth en prins Philip leven mee met de slachtoffers en nabestaanden van het busongeluk met daarin een jeugdijshockeyteam in Canada. Het vorstenpaar bracht hun condoleances over aan de familie, in zowel het Engels als het Frans.

"Prins Philip en ik waren bedroefd toen we hoorden over het ongeluk met het team van de Humboldt Broncos. Onze gedachten en gebeden gaan uit naar de families die hun geliefde hebben verloren en naar het Canadese volk", aldus Elizabeth, die naast het Verenigd Koninkrijk ook staatshoofd is van Canada.

Bij het ongeval kwamen vijftien mensen om het leven. De spelers van het team zijn tussen de 18 en 21 jaar. De spelersbus, die op weg was naar een wedstrijd, kwam zaterdag in botsing met een vrachtwagen.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: