BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Een afscheidsdiner voor Elizabeth

Koningin Elizabeth heeft donderdagavond een diner gegeven voor alle leiders van de Gemenebestlanden. Die zijn in het Verenigd Koninkrijk voor een topconferentie. Volgens Britse koningshuisdeskundigen is het goed mogelijk dat het Elizabeths laatste diner met alle leiders van de Gemenebestlanden was.

De volgende topconferentie van de Gemenebestlanden, de Commonwealth Heads of Government Meeting, vindt in 2020 plaats in Maleisië. Gezien haar leeftijd maakt koningin Elizabeth geen verre reizen meer. De royaltydeskundigen verwachten daarom niet dat de 91-jarige vorstin die reis nog maakt.

Afscheid Elizabeth

Tijdens het diner namen verschillende leiders het woord, sommigen leken afscheid te nemen van Elizabeth. “Wij hebben begrepen dat ze haar taken als hoofd van het Gemenebest terug gaat schroeven”, sprak de president van Ghana in zijn toost, die daarmee volgens hem een extra lading kreeg. “Ze zal altijd een icoon van het Gemenebest blijven.”

| “Ze zal altijd een icoon van het Gemenebest blijven.” |

Dankbaar

Ook Elizabeth zelf sprak. Ze zei “verrukt” te zijn dat de topconferentie van leiders van de Gemenebestlanden voor het eerst in jaren plaatsvindt in het Verenigd Koninkrijk. “Dit diner is voor ons een kans om samen te komen als vrienden, en ik ben dankbaar dat zovelen van jullie er dit keer bij zijn.”

Bron: ANP