BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Foto's: Meghan en Harry bij 'Women's Empowerment' receptie

Prins Harry en Meghan Markle waren donderdagavond bij een receptie die in het teken stond van het aanmoedigen van vrouwen. Boris Johnson, de Britse minister van Buitenlandse Zaken, was gastheer van de ‘Women’s Empowerment reception’ in Londen.

Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over de lancering van een nieuwe campagne binnen het Gemenebest. ‘Platform for Girls Education’ moet gaan zorgen voor betere educatie voor meisjes binnen de Gemenebestlanden. Ook spraken Harry en Meghan met mensen van verschillende organisaties die zich inzetten voor de rechten van meisjes en vrouwen.

Women’s Empowerment

Het onderwerp van de receptie van afgelopen donderdagavond spreekt Meghan aan. Al eerder sprak zij zich uit over het belang van het meer ondersteunen van en luisteren naar vrouwen. Na het huwelijk op 19 mei hoopt Meghan zich als lid van de koninklijke familie meer in te zetten voor onderwerpen rondom ‘Women’s empowerment’.

Een brief aan Hillary Clinton

Op jonge leeftijd maakte Meghan zich al zorgen over de positie van vrouwen in de wereld. Op haar elfde schreef ze een brief aan de toenmalige first lady Hillary Clinton over een reclamespot van het bedrijf Procter & Gamble. In een commercial op televisie over afwasmiddel werd er duidelijk gesuggereerd dat het de vrouwen zijn die in de keuken de pannen moeten afwassen. De ‘boze’ brief van de 11-jarige Meghan kreeg aandacht van de media.

Commonwealth Heads of Government Meeting

Deze week staan er voor de Britse royals verschillende bijeenkomsten op de agenda die in het teken staan van het Gemenebest. Donderdag en vrijdag vindt de zogenoemde ‘Commonwealth Heads of Government Meeting’ plaats in Londen en Windsor. Dit is een conferentie waar staatshoofden- en regeringsleiders van het Gemenebest bij elkaar komen. Koningin Elizabeth is sinds 1952 hoofd van het Gemenebest. Prins Harry en Meghan zullen zich in gaan zetten voor jongeren binnen het Gemenebest. Harry is sinds maandag ambassadeur van ‘Commonwealth Youth’.

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: