BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--play Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Laurentien ontmoet Zweedse royals in Stockholm

Woensdag vond het Global Child Forum 2018 plaats in het Koninklijk Paleis in Stockholm. Naast het Zweedse koningspaar, kroonprinses Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip en prinses Sofia was ook prinses Laurentien aanwezig. Op instagram deelt het Zweedse hof een foto met de Nederlandse prinses.

Het Global Child Forum werd in 2009 opgericht door koning Carl Gustaf en koningin Silvia, in overeenstemming met de Verenigde Naties. De bijeenkomst voor politici, zakenlieden en andere prominenten staat in het teken van kinderrechten. De focus ligt op welke impact bedrijven hebben op kinderen.

Prinses Laurentien sprak namens de Missing Chapter Foundation, die zij in 2009 oprichtte. De prinses gaf een toespraak:"Kinderen zijn niet de mensen van de toekomst. Het zijn de burgers van vandaag."

Foto's: Jonas Borg