BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Video: Koning opent Koningsspelen na goed ontbijt

Koning Willem-Alexander heeft vrijdagochtend in Twello de zesde editie van de Koningsspelen geopend. Hij deed dat na een gezamenlijk Koningsontbijt met kinderen van de Brede School De Fliert in het Gelderse dorp.

In een interview met het NOS Jeugdjournaal benadrukte de koning het belang van een goed ontbijt en samen sporten. Zelf was hij in zijn kindertijd ook graag buiten, vertelde de koning. "We waren altijd aan het buitenspelen in het bos om kattenkwaad uit te halen, want er was minder televisie en social media."

Willem-Alexander vindt net als iedere ouder dat zijn eigen kinderen meer buiten zouden moeten spelen. "Ze vinden paardrijden leuk, maar zijn ook graag bezig met social media."

Prinses Ariane

De koning noemde de Koningsspelen een groot feest. Zijn jongste dochter prinses Ariane (11) doet ook mee aan de Koningsspelen, in Wassenaar. "Zij doet aan jazzballet. Bewegen vindt ze heerlijk. Ze zal zeker enthousiast meedansen op het lied Fitlala."

Dit jaar doen ruim 1,2 miljoen leerlingen van meer dan 6000 basisscholen mee aan de Koningsspelen. Dat koningin Máxima er dit jaar voor het eerst niet bij is vindt ze heel jammer, vertelde Willem-Alexander. Máxima is voor de VN in Washington.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: