BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

Patisseriechef legt laatste hand aan bruidstaart Harry en Meghan

De Londense patisseriechef Claire Ptak legt de laatste hand aan de bruidstaart van prins Harry en Meghan. Zaterdagochtend moet de biologische taart af zijn voor de grote dag.

Vrijdag deelt het Britse hof een video waarin ze een inkijkje geven in de keuken van Buckingham Palace. In deze video laat Claire weten de taart pas in Windsor Castle op te bouwen. Maar liefst vier dagen lang is er gewerkt aan het zoete bouwwerk. Dat het geen doorsnee bruidstaart is, is te zien aan de ingrediënten die Kensington Palace deelt. Maar liefst 200 Amalfi citroenen, 500 biologische eieren uit Suffolk, 20 kilo boter, 20 kilo bloem en 10 flessen vlierbessenlikeur uit Sandringham. 

De keuze voor de taart is vrij ongebruikelijk. Traditiegetrouw wordt er altijd een fruittaart gegeten op Britse koninklijke huwelijken.

Op basis van al eerdere details die bekend zijn gemaakt, hebben verschillende bakkerijen in Londen de taart nagemaakt. Zo kan iedereen proeven hoe de citroen-vlierbloesemtaart zal smaken. Door de ingrediënten heeft de taart geen sterke zoete smaak maar juist een frisse boventoon.

De Londense patisseriechef Claire Ptak was dinsdag al begonnen aan de bruidstaart van prins Harry en Meghan Markle. Dat liet ze weten via Instagram.

"En zo begint het", schreef Claire bij een foto waarop kistjes met citroenen te zien zijn. Eind maart maakte Kensington Palace bekend dat Harry en Meghan een keuze hadden gemaakt voor hun bruidstaart. Het paar, dat zaterdag trouwt, wil een taart die naar citroen en vlierbloesem smaakt, van de hand van Ptak. Zij staat bekend om haar gebruik van seizoensproducten en organische ingrediënten.

Ptak deelde maandag nog een foto via Instagram, waarmee ze wellicht een tipje van de sluier licht over hoe de bruidstaart eruit gaat zien. "Perfecte bloemblaadjes", schreef ze bij een kiekje van een kleine taart met onder meer pioenrozen. Vorige maand maakte Kensington Palace bekend dat de bruidstaart van Harry en Meghan wordt versierd met bloemen, dezelfde die in Meghans bruidsboeket zitten.

And so it begins ????

Een bericht gedeeld door Violet By Claire Ptak (@violetcakeslondon) op

Het bruidsboeket

Ook Philippa Craddock, die verantwoordelijk is voor het bruidsboeket en de aankleding van de huwelijkslocaties, is begonnen met de voorbereidingen op de bruiloft. Bij haar winkel in Londen werden dinsdag vrachtwagens vol witte en roze bloemen gespot. Meghan koos voor een bruidsboeket met onder meer pioenrozen - haar favoriete bloem -, witte rozen - de favoriete bloem van Harry's wijlen moeder prinses Diana - en vingerhoedskruid. Dezelfde ruikers worden gebruikt om St. George's Chapel, waar Harry en Meghan elkaar het jawoord geven, en St. George's Hall, waar een receptie plaatsvindt, aan te kleden.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: