BlauwBloed--overlayTop BlauwBloed--overlayBottom BlauwBloed--overlayHeader BlauwBloed--overlayLeft BlauwBloed--overlayOrange Icon--npo Icon--EO Icon--tag Icon--search Icon--menu Icon--close Icon--image Icon--photo Icon--audio Icon--video Icon--instagram whatsapp instagram-with-circle Icon--mail twitter youtube twitter-with-circle facebook facebook-with-circle Icon--rss clock

William aan de slag voor slachtoffers Grenfell-ramp

Prins William waande zich dinsdag weer even een bouwvakker. In Londen voegde de hertog van Cambridge zich bij klussers die werken aan een nieuw gemeenschapscentrum voor de slachtoffers van de brand in de Grenfell Tower. Bij de verwoestende brand vielen vorig jaar juni bijna tachtig doden.

William voegde zich in Ladbroke Grove bij andere vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken voor de slachtoffers van de ramp. De Britse prins sprak met een aantal bouwvakkers en ging zelf aan de slag met verf en een roller. Het gemeenschapscentrum waar William dinsdag aan werkte moet onder meer onderdak gaan bieden aan een nieuwe boksclub.

De prins meldde zich goed voorbereid op de bouwplaats. Met een witte bouwhelm op en met een groen veiligheidshesje over zijn blauwe trui ging William aan de slag. Zijn verdiensten werden vastgelegd voor het BBC-programma DIY SOS. De klussende prins is later dit jaar op televisie te zien.

DIY SOS

Het is niet de eerste keer dat William zich inzet voor DIY SOS. In 2015 reisde hij af naar Manchester met zijn jongere broer Harry. Daar hielpen de prinsen bij de renovatie van een aantal woningen voor oud-militairen. Ook toen pakte William een verfroller op, Harry sjouwde met tuintegels.

Bron: ANP

Meer over

Dit artikel zit in de dossiers: