Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blauw Bloed - TV

Wekelijks nieuws met achtergronden op koninklijk gebied.

elke zaterdag om 20.05 uur op NPO 2

Vernieuwd Blauw Bloed

Het EO royalty-programma ‘Blauw Bloed’ gaat in 2022 on demand verder en de online Blauw Bloed community wordt verder uitgebreid. ‘Blauw Bloed’ krijgt een nieuwe uitstraling en toont wekelijks een interessante reportage over de Oranjes en andere koninklijke families in Europa, via NPO start. Ook is deze reportage iedere vrijdagmiddag te zien op NPO 1 voorafgegaan door het 'Blauw Bloed Weekoverzicht’. Daarin wordt het laatste nieuws over de royals in binnen- en buitenland besproken. 

Online Community

De online community blauwbloed.tv is met ruim 200.000 bezoekers per week de belangrijkste royalty-site van Nederland. Deze site wordt vernieuwd en uitgebreid en is daarmee een plek waar de koningshuisliefhebber zijn hart op kan halen. Actualiteiten en achtergrondverhalen worden met elkaar verbonden over onderwerpen als de Oranjes, architectuur van paleizen en koninklijke juwelen. 

Waarom maakt de EO Blauw Bloed?

Blauw Bloed is met recht een EO-programma. Met passie en plezier doet de redactie wekelijks verslag van de werkbezoeken van onze koning en koningin. Zij willen verbinden, mensen bij elkaar brengen, ongeacht hun achtergrond. Ook bij de EO vinden wij dat belangrijk. We willen verhalen vertellen die mensen raken en in beweging brengen. Om in liefde met elkaar te leven, ook als we van elkaar verschillen. We vinden dat iedereen in onze samenleving zich gehoord moet voelen en mee kan doen.

Verder willen we op een duurzame en zorgzame manier omgaan met het land waarin we leven. Regelmatig zijn daarom in Blauw Bloed ook reportages te zien over royals die zich inzetten voor een duurzame wereld. In een tijd waarin tegenstellingen soms worden uitvergroot willen wij juist verbinden en ook met Blauw Bloed het nieuws op een positieve manier benaderen.

Gepresenteerd door

Tirza van der Graaf

--:--