Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningin Sonja opent Europese hoofdstad van cultuur 2024

5 februari 2024 · Leestijd 2 min

Koningin Sonja van Noorwegen opende zaterdag de Europese Hoofdstad van Cultuur 2024. Vanaf 1985 worden jaarlijks Europese steden uitgekozen als culturele hoofdstad van Europa. Dit jaar is de noordelijk gelegen stad Bodø, in Noorwegen, één van de gekozen steden.

Vanaf de opening dit weekend gaan alle geplande culturele activiteiten van start. Zo kun je een fotoexpositie bezoeken van de sterkste maalstroom van Europa, Saltstraumen, of verschillende theatervoorstellingen bezoeken.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bodø is de meest noordelijke plaats die de titel Culturele Hoofdstad van Europa heeft gekregen. Dit jaar zijn er ook twee andere steden verkozen tot Europese Hoofdstad van Cultuur. Bad Ischl in Oostenrijk en Tartu in Estland staan dit jaar ook in de schijnwerpers.

Koningin Sonja

Op Instagram deelde het officiële Instagram account van Bodø hoe koningin Sonja het culturele jaar opende.

Koningin Sonja in Bodø
Koningin Sonja opent de Culturele Hoofdstad van Cultuur 2024.
Koningin Sonja

In 2018 was het feest in Friesland, want toen was Leeuwarden uitgekozen tot de Europese hoofdstad van cultuur. De stad stond een jaar in het teken van lokale en cultuur en duurzame projecten.

Foto's: ANP / Instagram @visitbodø

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--