Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vrouwelijke royals kiezen massaal voor dít specifieke accessoire

29 maart 2024 · Leestijd 3 min

Bij een nieuw seizoen horen vaak ook nieuwe modetrends, maar of alle trends ook echt nieuw zijn... dat is nog maar de vraag. Neem dit specifieke accessoire als voorbeeld. Het accessoire is al decennia lang een standaard bij veel vrouwelijke royals, maar verschijnt dit seizoen weer ten tonele. Nieuwsgierig over welk accessoire we het hebben? Lees dan snel verder.

We hebben het natuurlijk over de handschoen, en in dit geval vooral de (imitatie)leren handschoen. Internationale modehuizen zijn massaal aan de haal gegaan met dit accessoire. Van het klassieke Franse modehuis Dior tot aan het stoere Emilia Wickstead. Geen grote verrassing voor vrouwelijke royals die al jaren voor dit accessoire kiezen. Niet alleen omdat dit mooi staat, maar ook omdat dit gebruikelijk is bij bepaalde gelegenheden – en misschien speelt de temperatuur ook wel een rolletje.

Formele gelegenheden

Koningin Máxima draagt regelmatig handschoenen, vaak vervaardigd van (imitatie)leer, op speciale en formele gelegenheden. Zo draagt de koningin soms handschoenen op Koningsdag, Prinsjesdag en bij het ontvangst van een ander staatshoofd. Bij een normaal werkbezoek zie je de koningin niet vaak met handschoenen aan.

Lees verder onder de foto's.

maxima_koningsdag_poll_2.jpg
Koningin Máxima draagt een leren handschoen tijdens Koningsdag 2017.
Maxima-fotosessie-winter2023
Koningin Máxima draagt tijdens de fotosessie in december 2023 ook een paar handschoenen.
Prinsjesdag_2019_8.jpg
In 2019 draagt koningin Máxima tijdens Prinsjesdag een paar handschoenen.

Maar één handschoen?

Prinses Amalia en prinses Alexia hebben goed afgekeken bij hun moeder, zo lijkt. De twee prinsessen dragen tijdens Prinsjesdag 2023 (voor prinses Alexia haar eerste Prinsjesdag ooit) allebei een enkele handschoen. De andere handschoen houden ze in hun hand en dat is niet zonder reden. Hier ontdek je waarom sommige vrouwelijke royals maar één handschoen dragen.

Lees verder onder de foto's.

Prinses-Alexia-Prinses-Laurentien-onderonsje
Prinses Alexia en prinses Laurentien hebben een onderonsje op Prinsjesdag 2023.
Amalia-Prinsjesdag-handschoen
Prinses Amalia draagt een suède handschoen op Prinsjesdag 2023.

Koningin Elizabeth droeg bijna altijd handschoenen

Koningin Elizabeth heeft in haar leven heel vaak handschoenen gedragen. Deze waren dan wel niet van leer gemaakt, maar van katoen. Voor de Britse vorstin was dit niet alleen een fashion statement, het was ook een hele praktische keuze. Als vorstin moest zij immers heel veel handen schudden op een dag en dan was het dragen van handschoenen erg hygiënisch. Prinses Diana gooide het over een andere boeg. Volgens ingewijden had de prinses het idee dat de connectie verloren ging als er een lap stof tussen haar en de andere persoon in zat. Daarom had zij bijna nooit een paar handschoenen aan.

Lees verder onder de foto's.

Elizabeth tiara
Prinses Elizabeth zwaait terwijl ze een diamanten tiara draagt in 1951.
Huwelijk_Eugenie_6.jpg
Koningin Elizabeth op de bruiloft van prinses Eugenie.

Handige handschoen

Koningin Mary van Denemarken draagt regelmatig een paar warme handschoenen. Of het nu een formeel evenement of een werkbezoek betreft; de Deense koningin draagt het accessoire op verschillende gelegenheden en op verschillende manieren.

Mary_2024
Koningin Mary draagt een paarse manteljurk met bijpassende accessoires.
ANP-483259863
Tijdens het inkomende staatsbezoek van Spanje aan Denemarken leidt koningin Mary, dan nog prinses, koningin Letizia rond.
maxima-2015-mary
In 2015 brengt het koningspaar een staatsbezoek aan Denemarken. Hier draagt koningin (met prinses Mary aan haar zijde) de beige manteljas voor het eerst.
Mary en Catherine modetweelingen
Catherine, de prinses van Wales en koningin Mary dragen hier allebei handschoenen. Koningin Mary heeft één handschoen uitgedaan om daarmee naar het publiek te zwaaien.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--