Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Mooie beelden: prinses Margriet bezoekt Nederlands paralympisch team

2 april 2024 · Leestijd 2 min

Prinses Margriet is vandaag op bezoek bij het Nederlands paralympisch team. De prinses, die lid is van het erebestuur van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC), is aanwezig bij diverse trainingen in het Arnhemse sportcentrum Papendal.

De prinses neemt een kijkje bij de trainingen van para-tafeltennis, para-atletiek en rolstoelbasketbal. De sporters gaan van 28 augustus tot en met 8 september deelnemen aan de Paralympische Zomerspelen in Parijs. Prinses Margriet wordt bijgepraat over de voorbereidingen op de Paralympische Spelen door Esther Vergeer, de chef de mission van TeamNL.

Lees verder onder de foto's.

prinses margriet
Prinses Margriet, chef de mission Esther Vergeer en Kelly van Zon tijdens de training van para-tafeltennis op Papendal.
prinses margriet
Prinses Margriet kijkt mee tijdens de trainingen van het Nederlands paralympisch team.

Lang betrokken

Prinses Margriet is al lange tijd betrokken bij de Paralympische Spelen. Op 21 juni 1980 opent de prinses de zesde editie van het evenement.

Lees verder onder de foto's.

prinses margriet
Prinses Margriet en Esther Vergeer tijdens de training van para-atletiek.
prinses margriet 2014
Koning Willem-Alexander, Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet poseren samen met de Nederlandse deelnemers aan de Paralympische Spelen 2014, aan de voorzijde van Paleis Noordeinde.

Invictus Games

Prinses Margriet is niet de enige royal die zich inzet voor paralympische atleten. Zo organiseert de Britse prins Harry sinds 2014 de Invictus Games. Aan de Invictus Games nemen veteranen deel die fysiek of psychisch gewond zijn geraakt in het leger.

Invictus Games
Prins Harry zit naast koning Willem-Alexander tijdens de Invictus Games in 2022.

Lees verder onder de foto.

We zagen de prinses laatst nog in het openbaar, toen ze verscheen bij de Hollandse 100. De prinses moedigde samen met haar man, Pieter van Vollenhoven, de deelnemers aan die zich sportief inzetten voor onderzoek naar lymfeklierkanker.

Foto's: ANP

Geschreven door

Lydia Reitsma

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--