Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Harry opent de Invictus Games in Düsseldorf

9 september 2023 · Leestijd 2 min

Waar de Britse prins Harry vorig jaar nog samen met zijn vrouw Meghan de Invictus Games in Den Haag opende, was de prins nu alleen bij de opening in Duitsland. Harry is naar Düsseldorf afgereisd voor de officiële opening van het sportevenement.

Tijdens de openingceremonie sprak prins Harry de veteranen toe. Hij begon zijn speech in het Duits waarin hij iedereen welkom heette bij de Invictus Games. Daarna sprak de prins over het dragen van het militaire tenue. "Ken je dat gevoel van trots en eer nog, toen je voor het eerst de vlag van je land op je uniform droeg?", vroeg de prins de aanwezige veteranen.

Lees verder onder de foto's. 

Harry Invictus
Harry Invictus

Voorafgaand aan de opening van het sportevenement ging Harry nog op de foto met een aantal vrijwilligers en deelnemers van het evenement. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Invictus Games zijn door prins Harry bedacht en in 2014 vond het evenement voor de eerste keer plaats. Aan de Invictus Games nemen veteranen deel die fysiek of psychisch gewond zijn geraakt in het leger. Dit jaar vindt het evenement van 9 tot 16 september plaats in de Duitse stad Düsseldorf.

Invictus Games
Harry en Megan bij de Invictus Games in 2022.

Harry en Meghan hebben van het evenement een bijzonder openhartige documentaire gemaakt in samenwerking met Netflix. In 'Heart of Invictus' vertelt de prins onder andere over het doel van de Invictus Games en zijn eigen ervaringen in het leger. 

Invictus Games Harry
Foto-overzicht: 5x de leukste koninklijke momenten op de Invictus Games

Lees ook over:

Foto-overzicht: 5x de leukste koninklijke momenten op de Invictus Games

Foto's: ANP 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--