Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Britse prins William heeft corona gehad'

2 november 2020 · Leestijd 3 min

De Britse prins William is in april dit jaar besmet geraakt met het coronavirus, zo hebben paleisbronnen inmiddels bevestigd aan de BBC. Hij isoleerde zich thuis en vertelde er verder niets over om het Britse publiek niet verder te verontrusten. Kort daarvoor waren zijn vader prins Charles en premier Boris Johnson ook al getroffen door het virus.

"Er waren belangrijke dingen aan de hand en ik wilde niemand ongerust maken", zou de hertog van Cambridge tijdens een werkbezoek aan iemand hebben verteld.

De prins werd thuis behandeld en volgde de richtlijnen van de overheid door zich te isoleren in Anmer Hall, het huis van William en Catherine in Norfolk. Ondanks dat William volgens een anonieme bron last had van het coronavirus, bleef hij doorwerken.

Te meer omdat prins Charles en Johnson ook al waren getroffen door het longvirus. "William maakte zich zorgen dat iedereen in paniek zou raken als hij het land over zijn eigen situatie zou informeren. Hij had het gevoel dat er belangrijkere dingen gaande waren in het land", zegt de bron tegen de Britse tabloid.

Echtgenote Catherine zou niet besmet zijn geraakt.

Prins William krijgt zowel felle kritiek als applaus voor zijn beslissing zijn besmetting met het coronavirus stil te houden. Criticasters verwijten William gebrek aan openheid. Buckingham Palace maakte begin oktober nog bekend dat zijn tante gravin Sophie in isolatie ging omdat ze in contact was geweest met iemand die positief had getest, dus waarom dan het stilzwijgen rond de besmetting van de tweede in de lijn van troonopvolging? Volgens televisiezender ITV was de prins ziek toen hij op 16 april virtueel het NHS Nightengale-ziekenhuis in Birmingham opende.

Op sociale media vragen Britten zich ook af of William de strijd tegen het coronavirus niet had kunnen helpen door wel te zeggen dat ook hij besmet was geraakt. Dat had laten zien dat het echt iedereen kon overkomen. Zijn argument om niet voor paniek te willen zorgen, wordt door velen ter discussie gesteld.

Betrouwbaarheid

Verschillende media uitten hun zorgen over de betrouwbaarheid van mededelingen van het paleis. "Dat een ernstige ziekte zes maanden verborgen wordt gehouden geeft te denken", aldus Patricia Treble van het Canadese blad Maclean's. "Wie kunnen we nog geloven?", voegde Richard Palmer, de koningshuisverslaggever van de Daily Express, eraan toe. Maar de media krijgen op sociale media ook een veeg uit de pan: waarom zoveel aandacht voor William zes maanden ná zijn besmetting?

Williams stilzwijgen wordt ook verdedigd. Er wordt gewezen op het recht op privacy dat ook hij heeft.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--