Ga naar submenu Ga naar zoekveld

10 stormachtige foto's van de royals waardoor je blij bent dat je binnen zit

18 februari 2022 · Leestijd 2 min

Storm Eunice raast op dit moment over Nederland. En het KNMI geeft code rood af. Binnen blijven dus! Bij Blauw Bloed is het altijd code Oranje. Daarom 10 foto’s van de royals in stormachtig weer.

Beatrix-Storm-Curacao-1999.jpg

De royals zitten niet altijd droog in het paleis aan hun bureau te werken. Ze gaan vaak op pad en trotseren hiervoor weer en wind om hun bezoek af te leggen. Een bekend voorbeeld is het bezoek van koningin Beatrix aan Curaçao in 1999. Ze bezocht op het eiland de slachtoffers van orkaan Lenny toen ze zelf overvallen werd door een golf zeewater. Ze verloor daardoor haar bekende helm-kapsel maar won de harten van de eilandbewoners.

Beatrix_Wageningen_2008.jpg

Tijdens een bezoek in Wageningen (2008) krijgt de majesteit de wind van voren. Ondanks de hoedenspelden moest de koningin zelf een handje helpen.

Koningin Máxima draagt vaak het haar lekker los. Leuk, maar op een stormachtige dag niet zo handig.

Koning Willem-Alexander laat zich niet tegenhouden door een beetje regen. Tijdens NLdoet in 2014 helpt hij mee met het opknappen van kinderboerderij Het Akkertje in Rijswijk. In 2006 gaat hij per reddingsboot het IJsselmeer op om te spreken met zeilers die meedoen aan het zeilevenement Holland Regatta. Het moge duidelijk zijn dat Willem-Alexander niet het haarlakverbruik van zijn moeder heeft overgenomen. De wind speelt dan ook vaak genoeg met zijn haar, bijvoorbeeld bij de opening van de Johan Frisosluis in Stavoren.

Koningin_Margrethe_bij_de_parade_slot_Gra__sten_2017.jpg

De jaarlijkse parade voor koningin Margrethe gaat tijdens slecht weer gewoon door. Gekleed in een bonte regenjas met zuidwester neemt de koningin de parade voor slot Gråsten af.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--