Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Aangepaste Koningsspelen op 23 april

10 februari 2021 · Leestijd 2 min

De Koningsspelen gaan in aangepaste vorm door op 23 april. Dat meldt de organisatie. Vanaf woensdag kunnen alle basisscholen zich inschrijven voor de negende editie van de feestdag die in 2013 voor het eerst werd georganiseerd in het kader van de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

In welke vorm de spelen plaatsvinden, kleinschalig op school of thuis, hangt af van de situatie met betrekking tot het coronavirus op 23 april, zegt initiatiefnemer Richard Krajicek. "Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk."

Het Koningsontbijt gaat dit jaar niet door en wordt verplaatst naar volgend jaar, vanwege de onzekere situatie en het feit dat er onvoldoende zicht is op de mogelijkheden en maatregelen op 23 april. "Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk", aldus de organisatie.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--