Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Abdullah waarschuwt iedereen voor dodelijke gevaren

8 november 2022 · Leestijd 2 min

De Jordaanse koning Abdullah vindt dat alle kansen om klimaatverandering tegen te gaan gegrepen moeten worden. "Destructieve klimaatverandering hoeft onze toekomst niet te bepalen - er liggen grote kansen als we ze grijpen", zei hij maandag tijdens zijn speech op de klimaattop in Egypte. "In de strijd om het leven op aarde is niemand een omstander."

Abdullah vertelde zijn toehoorders dat de "dodelijke gevaren" van klimaatverandering de laatste jaren nog harder zijn toegenomen. "Elk land betaalt de prijs, en vooral de ontwikkelingslanden", zo waarschuwde hij. Volgens de koning geldt dat ook voor Jordanië.

Abdullah conferentie speech

"Ons neerslaggemiddelde is de afgelopen vijf decennia met bijna de helft gedaald, terwijl het waterverbruik per hoofd van de bevolking met bijna 80 procent is afgenomen. Het waterpeil in de Dode Zee daalt met 90 centimeter per jaar", somde Abdullah op. Hij maakt zich er onder meer zorgen over dat oases binnen enkele decennia zullen verdwijnen.

"In het geval van Jordanië hebben stijgende temperaturen en waterschaarste een zware druk gelegd op onze beperkte hulpbronnen", aldus de koning. Volgens hem worden die bronnen nog sneller uitgeput door de massale toestroom van vluchtelingen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--